Vožnja v slogu

Bi stopila na plin?

Se sprašuješ, kje bi lahko brez skrbi odkrivala meje sebe in svojega vozila? Na dirkališču, seveda! Pri nas lahko to v omejenem obsegu izkusiš na kartodromu Raceland v Krškem. Manjša steza je precej zaprta in namenjena predvsem kartingu, vendar za prvo silo gotovo zadostuje. Za pravo zabavo na pravem dirkališču, ki dopušča večje hitrosti in več zabave, se bo treba odpeljati v tujino. V oddaljenosti do 500 kilometrov od Ljubljane je ponudba zelo velika, dirkališča ob vsej infrastrukturi ponujajo tudi najem avta, če gre kaj narobe, pa so tam gasilci in medicinska pomoč. In cene? Od nekaj deset do nekaj sto evrov, odvisno od tega, kaj boš izbrala!

 • Uradni najem dirkališča je pri nas mogoč le v Krškem, kjer Raceland ponuja dober kilometer dolgo stezo in merilnik časa.
  Raceland
 • Automotodrom Grobnik je homologirana avto-moto steza v bližini hrvaške Reke. Za dirke je bila odprta leta 1978, danes pa je vsakodnevno odprta za treninge, testiranja in razne dirke.
  Automotodrom Grobnik
 • Red Bull Ring je dirkališče, ki leži blizu avstrijskega mesta Spielberg. Poznaš ga tudi po dirkah formule 1.
  Red Bull Ring
 • Dirkališče Adria International Raceway je idealno prizorišče, na katerem lahko na 2,7 kilometra dolgi stezi pokažeš svojega športnega duha.
  Adria International Raceway
 • Pannonia Ring na skoraj petkilometrski stezi ponuja zabavo v dneh, ko na dirkališču ni drugih dogodkov.
  Pannonia Ring
 • Slovakia Ring blizu Bratislave ima eno najdaljših stez v Evropi. Tekmovalni krog meri skoraj šest kilometrov, konfiguracija proge pa je prilagojena avto- in motodirkam.
  Slovakia Ring

Preberi še: Obvezna oprema