Intervjuji

Bleščica: Lorella

Moda je njena strast, Obala dom, mala Sofia njena princeska, televizija pa medij, po katerem jo je spoznala vsa Slovenija. Njeno ime je sinonim za lepoto in ne potrebuje priimka: Lorella. Tokrat na drugi strani mikrofona. Na vozniškem sedežu.

Kot modna poznavalka skrbno spremljaš trende in dogajanje v svetu mode. V kolikšni meri pa slediš drugim področjem oblikovanja? Še prav posebej nas seveda zanima tvoj odnos do avtomobilskega dizajna.

Avtomobili so mi bili od nekdaj zelo všeč in z veseljem spremljam vse, kar je povezano z estetiko. Menim, da je področje avtomobilskega dizajna zelo privlačno in zanimivo, vedno je kaj novega in drznega, hkrati pa avtomobili močno odražajo spremembe, ki se dogajajo v družbi, kar je podobno modi. Tudi moda je odsev družbenega stanja, zato se ne smemo čuditi, da sta si v resnici moda in avtomobilizem zelo blizu.

Katere oblikovne posebnosti sodobnih vozil so ti še posebej všeč?

Všeč sta mi športnost in udobje. Mislim, da so zadnje generacije avtomobilov zelo dobro spojile lastnosti, ki so danes ključnega pomena za sodobno žensko. Načeloma so nam všeč nekoliko bolj moderne linije, hkrati želimo imeti udobno kabino in dobro sedeti, tudi v krilu.


Modni odnos do vožnje: spoštovanje sebe in drugih. Tudi to je ‘lifestyle’.

Na tvojih vsakodnevnih poteh te je nekaj dni spremljala Škoda Fabia. Kako bi opisala svoje druženje z njo?

Predvsem kot zabavno! Pravijo, da je strup v majhni steklenički, in Fabia to nedvomno dokazuje. Je lepa, hitra, moderna, udobna, športna ... Ima veliko lastnosti, ki jih ženske preprosto zahtevamo.

Je bila kos vsem izzivom?

Popolnoma!

Pa si se v njej počutila varno? Kakšen občutek ti je dala kot voznici?

Je zelo stabilna, vožnja je preprosta in brezhibna; všeč mi je, ker je notri polna gumbkov in lučk ... Saj veste, ženske pač gledamo tudi na te detajle, ne samo na konje!

Kako pa se je obnesla kot modni dodatek ženske s tako izbranim okusom za oblačenje, kot ga imaš ti?

Zelo mi je bila všeč njena električno modra barva v kombinaciji z belo; to jo je naredilo zelo posebno, neobičajno.

Vemo, kako pomembni so za celostni vtis modni dodatki. Kakšen pa je tvoj nasvet za popestritev notranjosti vozila?

Všeč mi je, če ni vse enake barve. Vsekakor sem bolj za svetle odtenke, če je le mogoče, vendar ne pristajajo vsem avtomobilom, odvisno od zunanjosti. Všeč so mi tudi športni elementi in usnje, kromirani detajli in všitki.

Kako pomemben je zate sicer pri nakupu avtomobila njegov videz?

Videz je seveda pomemben, najpomembnejša pa je uporabnost avtomobila. Kot sem omenila, so mi všeč športni avtomobili, hkrati pa imam družino, zato ne bi izbrala prenizkega modela ali dvoseda, to bi bilo popolnoma nesmiselno. Pomembno vlogo odigrajo tudi tehnične lastnosti: všeč so mi močnejši motorji in sodobna tehnologija, saj danes brez te preprosto ne gre.

Kakšen je torej avto, ki je pisan na kožo Lorelli Flego z vsemi njenimi obveznostmi, strastmi?

Mora biti večji, ker vedno tovorim prtljago ... V bistvu že samo make up zasede veliko prostora! Če pa sem s svojo malo princeso Sofio, je treba računati tudi na njene potrebe. V resnici potrebujem velik avto, tudi zaradi občutka varnosti; včasih sem se bala velikosti, zdaj ne več. Najbrž to pomeni, da sem postala zrela ženska (smeh).


Moda in avtomobilizem sta si v resnici zelo blizu.

Barva je tista, ki daje vozilu končni videz. Kaj vse je treba upoštevati pri izbiri barve avtomobila? Je pomembno tudi to, kako se ujame z oblačili v naši omari? Morda le to, kako odraža barvo naše duše? Ali je preprosto treba gledati na to, katera barva je ekonomičnejša, v kateri se vozilo manj greje …?

Prej bi rekla, da mora biti to barva, ki se je ne bomo naveličali. Sama prisegam na belo, zato ker je lepa in vedno brezhibna. Osebno so mi všeč tudi močnejše barve, vendar vem, da bi se jih naveličala. Všeč mi je seveda črna, ker je zelo elegantna, hkrati pa tudi zahtevna na parkiriščih. Ker mi je lepota blizu, me zelo moti, če je avto poln bušk. Pri črni barvi se vse skupaj zelo vidi, bela pa je nekoliko bolj hvaležna.

Fabia ponuja izjemno raznolike možnosti za ustvarjanje barvno tako rekoč unikatnega vozila. Izbiramo lahko barvo karoserije, strehe, ogledal, platišč … Kakšna bi bila Lorellina Fabia? V katerih barvah bi sijala?

Priznam, da se ne bi preveč oddaljila od modro-bele kombinacije, ki sem jo vozila. Bila je zelo posrečena!

Recimo, da bi morala določiti nove barve za semaforje – kako bi se odločila in zakaj?

Intenzivno roza namesto rdeče, ker je bolj ženstvena in ženske vodimo svet (smeh). Vijoličasta namesto rumene, ker je barva modrosti in mislim, da bi nam vsem koristila. Modra pa namesto zelene, ker pravijo, da sprošča, in bi torej imela prijazno sporočilo.

Moda je tudi slog, odnos. Kakšen je ustrezen, modni odnos do vožnje?

Predvsem spoštovanje do sebe in drugih. Tudi to je ‘lifestyle’.

Si varna, preudarna voznica ali sodiš med bolj dinamične, impulzivnejše voznike? Kakšen je tvoj slog vožnje?

Sem zelo mirna voznica, če pa se mi mudi, naredim tudi kakšno izjemo, a običajno sem točna, tako da ni večjih težav. Včasih je bila moja vožnja nekoliko bolj divja, zdaj pa sem se umirila, tudi zaradi otroka.