Kam na lepše

Užitku naproti

Se kdaj zalotiš, da tako uživaš v vožnji, da bi se kar peljala in peljala? Izpolni si željo! Naredi si dober načrt in se z najdražjim(i) odpelji do katerega od prelepih kotičkov v naravi, ki jih naša deželica skriva vse polno, dan pa zaključi z užitki v prijetnem objemu domačnosti.

ALMA VISTA / Kraj: Dobrovo / www.almavista.si

Moderni biser v Goriških brdih bo poskrbel, da te bodo razvajali kot že dolgo ne. Luksuzno opremljena vila postreže z bazenom, jacuzzijem, savno, masažami, lahko pa si naročiš celo svojega chefa! V bližini lahko uživaš v golfu, jahanju konj ali pa se preprosto prepustiš sanjarjenju.

Namig za piknik: Pohodna pot do Trcnika

V pravljični pokrajini vinogradov boš našla veliko izletniških točk. Občina Goriška brda je za obiskovalce pripravila osem poti. Pohodna pot Trcinka, na kateri boš občudovala naravne znamenitosti, je dolga okoli 10 kilometrov, zanjo pa boš potrebovala dve uri in pol. Na njej je veliko kotičkov, kjer lahko pogrneš svojo odejico in se pocrkljaš na soncu.

GARDEN VILLAGE / Kraj: Bled / www.gardenvillage.com

Tu lahko pričakuješ romantiko, avanturo in ekskluzivnost. Izbereš lahko spanje v hiški na drevesu, ki bo zate (in tvojo družino, če jo imaš) nepozabna dogodivščina. V šotorih na pomolu te bo uspavalo šumenje vode, v glamuroznem šotoru na jasi sredi zelenjavnega vrta pa boš lahko uživala v razkošnem kampiranju, kot ga še ne poznaš.

Namig za piknik: Jezerca ob Bobovniku

Pred prihodom v Garden Village lahko dan na Gorenjskem užiješ na pikniku ob jezercih pri Bobovku, ki so nastala v opuščenih glinokopih. Če obožuješ neokrnjeno naravo, boš uživala pod krošnjami in opazovala ptice, saj so jezerca postala njihovo pravo zatočišče.

HIŠA RADUHA / Kraj: Luče / www.raduha.com

Prvi gostje so Hišo Raduha ob Savinji obiskali že leta 1875. Če si želiš doživeti nekaj drugačnega, te bo očaralo spanje v luksuznem starem hlevu ali v kozolcu, v katerem se skriva izjemen ambient z dnevnim prostorom in visečo mrežo, spodnji odprti del pa te bo razvajal z masažnim bazenom. Lahko pa prespiš tudi v krošnji lipe.

Namig za piknik: Logarska dolina

Prepusti se čudovitim lepotam Logarske doline. Lahko se odpelješ po dolini, še raje pa jo razišči kar peš. Tu je obilje čudovitih cvetlic, ogledaš si lahko več slapov, med njimi Rinko, ali se sprehodiš do izvira Črne.

PANONSKA VAS / Kraj: Moravske Toplice / www.panonskavas.si

Za ljubiteljice golfa je pomemben podatek, da je pravljična vasica v Moravskih Toplicah od golfišča Livada odmaknjena le nekaj korakov. V naselju boš uživala v vilah, ki so zasnovane po prekmurskem izročilu. Ko boš sedela na vrtu, pa te bo pogled razvajal s prostranimi prekmurskimi polji.

Namig za piknik: Otok ljubezni

Preživi dan na Otoku ljubezni v Ižakovcih, kjer si lahko svojo odejico z dragim pogrneta ob reki Muri. Zanimivost tega kraja je plavajoči mlin na Muri, lahko pa uživaš tudi v vožnji z brodom in obiščeš sosednji breg.

Preberi še: Barve Monte Carla